Gotowanie z marihuaną: Przepis na chleb czosnkowy

Gotowanie z marihuaną: Przepis na chleb czosnkowy

Posted by Marijuana Doctors on 06/27/2010 in Przepisy

Zaktualizowano 5 października 2020. Zawartość medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer

Poziom trudności: Łatwy

Chleb czosnkowy jest doskonałym dodatkiem do każdego włoskiego dania, takiego jak makaron, lasagna czy bakłażan parmezan, ale ten przepis pozwoli pacjentom stosującym medyczną marihuanę cieszyć się pikantnym daniem dodatkowym podczas leczenia marihuaną. Przed rozpoczęciem leczenia marihuaną, zawsze pamiętaj, że musisz najpierw upewnić się, że jesteś w zgodzie z prawem swojego stanu. Nie masz karty z marihuaną? MarijuanaDoctors.com posiada największą bazę wykwalifikowanych lekarzy marihuany we wszystkich legalnych stanach. Zarezerwuj wizytę już dziś.

Składniki

    1 16-uncjowy bochenek chleba włoskiego lub francuskiego 1/2 szklanki masła z konopi 4 duże ząbki czosnku, rozdrobnione 1 łyżka świeżo posiekanej pietruszki 1 łyżka oregano 1/4 szklanki świeżo startego parmezanu Sól i pieprz do smaku

Wskazówki

    Rozgrzać piekarnik do 350°F. W małej misce wymieszać masło, czosnek, pietruszkę, oregano, sól i pieprz. Chleb przekroić na pół poziomo i posmarować masłem obie połówki chleba. Umieść na blasze do pieczenia i podgrzewaj w piekarniku przez 10 minut. Wyjąć blachę z piekarnika i posypać chleb parmezanem. Wróć do piekarnika i piecz na dużym ogniu przez 2-3 minuty, aż brzegi chleba zaczną się opiekać. Obserwuj bardzo uważnie podczas pieczenia, aby chleb się nie przypalił. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na minutę. Podawaj z ulubionym włoskim daniem.

Autor

Arleta Nowak

Farmaceuta z sklepie z naturalnymi ziołowymi lekami - Olsztyn.

Zobacz również