Domowe muffinki z chleba kukurydzianego z dodatkiem konopi

Domowe muffinki z chlebem kukurydzianym na bazie konopi indyjskich

Posted by Marijuana Doctors on 07/28/2010 in Przepisy

Zaktualizowano 5 października 2020. Zawartość medyczna zweryfikowana przez Dr. Joseph Rosado, MD, M.B.A, Chief Medical Officer.

Poziom trudności: Łatwy

Te babeczki kukurydziane z marihuaną to doskonały sposób na leczenie się marihuaną podczas jedzenia chili, zupy lub innego meksykańskiego dania. W dodatku są łatwe do zrobienia. Ale zanim zaczniesz stosować marihuanę, musisz najpierw upewnić się, że jesteś w zgodzie z prawem swojego stanu. Czy potrzebujesz karty marihuany? MarijuanaDoctors.com posiada największą bazę wykwalifikowanych lekarzy marihuany we wszystkich legalnych stanach. Zarezerwuj wizytę już dziś.

Składniki

    1/2 szklanki masła z konopi, zmiękczonego 2/3 szklanki białego cukru 1/4 filiżanki miodu 2 jajka 1/2 łyżeczki soli 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej 3/4 szklanki mączki kukurydzianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/2 filiżanki mrożonej kukurydzy z pełnego ziarna Jedna 4 uncje puszki pokrojonej w kostkę zielonej papryki chile 1 filiżanka rozdrobnionego sera cheddar

Wskazówki

    Rozgrzać piekarnik do 400 stopni F. Nasmarować tłuszczem lub wyłożyć nim 12 foremek do muffinek. W dużej misce wymieszać razem masło, cukier, miód, jajka i sól. Wymieszać w mąkę, mączkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Wymieszać z mlekiem, kukurydzą, zielonymi papryczkami chile i serem cheddar. Wlać ciasto do przygotowanych foremek na muffinki. Piec przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta.

Autor

Bartosz Niedźwiedź

Doktor nauk medycznych, specjalizacja - medyczna marihuana, Poznań.

Zobacz również